Watercolor hey friend kaart

Hallo! Vandaag deel ik dit ‘watercolor hey friend’ kaartje met jullie


Ik neem deel aan de Simon Says Challenge, June theme op Instagram met dit kaartje!

Ik ben begonnen met het waterverven van de blaadjes en bloemen. Hiervoor heb ik Zig Clean Color Real Brush pennen gebruikt. Ik heb wat inkt ervan op mijn teflon mat gekleurd. Deze inkt heb ik met een water brush pen en water opgepakt en op mijn waterverf papier aangebracht. Ik heb goed waterverf papier gebruikt, wat duurder, maar zal je uiteindelijk een mooier resultaat gaan krijgen. Ik heb het laten drogen voordat ik mijn zwarte fineliner gebruikte.  Ik heb er eentje gebruikt van de Action. Ik heb de lijnen rondom aangebracht en hier en daar wat losse strepen. Hierna heb ik ze rondom uitgeknipt. 

Hier kan je zien hoe ik ben begonnen
Waterverven met mijn water brush pen en Zig’s
Zwarte lijnen met mijn fineliner aanbrengen

Ik wilde toch hier en daar wat goud  aanbrengen op de kaart. Ik heb met mijn VersaMark Watermark pen wat strepen op sommige blaadjes en de drie roosjes aangebracht. Ik heb WOW -metallic gold sparkle emboss poeder hierop gebruikt.

Ik wilde niet dat mijn paneel helmaal wit was. Ik heb Distress Oxide, spun sugar, op mijn teflon mat aangebracht. Hier heb ik een beetje water gesprayed en vervolgens mijn paneel er doorheen gehaald. Ook heb ik wat inkt gespettert op het paneel. Ik heb deze met foam tape op mijn kaart geplakt.

Ik heb een cirkel uitgestanst met een cirkel Nellie Snellen -Nellie’s Choice multi frame straight round 2. In het midden van deze cirkel stanste ik de woorden ‘Hey friend’ van The Stamp Market -Jumbo Tag set. Een grotere cirkel gebruikte ik voor de vellum cirkel en een kleinere voor wit papier, voor de achtergrond achter de letters. Zodat dit mooi wit is. Deze drie cirkels heb ik op elkaar geplakt en dit heb ik met foam plakkers op het paneel geplakt.

Nu kon ik de bloemen en blaadjes neerleggen zoals ik ze wilde hebben. Ik heb de bladeren met tacky glue opgeplakt en de bloemen met foam plakkertjes zodat deze wat meer omhoog kwamen.

Ik heb dit idee van Karin Joan, van Instagram

178